25261500 mml@add-wise.dk

Forleden aften gik verden i kollektiv koma: Facebook og beslægtede sociale medier var nede. Brugerne var desperate.

Årsagen var angivelig en menneskelig fejl omkring DNS-styringen. Hmmm. 
Men det kunne lige så vel have været et velorganiseret og tilrettelagt hacker-angreb. For både små og store virksomheder er udsatte ofre i disse tider.

Ondsindede hackere forsøger døgnet rundt fra alle kanter af verden at tiltuske sig adgang til virksomhedernes systemer. Enten for ”sportens” skyld – i bedste fald – eller for at kompromittere virksomheden, eventuelt kræve ”løsepenge” eller bare true med ødelæggelse. Motiverne er mange (men ingen er gode),

 Nærmest ugentligt hjælper vi hos Add-Wise virksomheder med at redde kastanjerne ud af ilden. Mange virksomheder sparer de løbende opdateringer op hjemmesider især væk. Enten af uvidenhed eller fordi købmands-genet overskygger viden og fornuft.

 Man tror (eller håber), man har købt en sikker løsning for livet. Det har man ikke. Ikke-opdaterede hjemmesider er en motorvej for de kriminelle til virksomhedens data – for der ligger mange nyttige oplysninger i back-end’en på en hjemmeside for den, der har ondt i sinde.

 Få lavet et servicetjek hos din samarbejdspartner mindst en gang om året eller lav en serviceaftale med en lav månedlig retainer, hvor partneren overvåget siden og opdaterer nødvendigt og regelmæssigt skifter adgangskode etc.

Få fornyet plug-ins og software versioner på siden. De holder ikke evigt. Og pludselig er siden helt ude af drift og kan ikke længere opdateres. Man må starte forfra. Det er dyrt. En IT-infrastruktur og ikke mindst hjemmeside er ligesom en bil. Den kører man også til service med en vis regelmæssighed. Gør man ikke det, risikerer man, at den står røg-udspyende i nødsporet på motorvejen med sig selv bandende og i gul vest ved siden af.

 Vi har lavet forskellige pakker, som ganske billigt sikrer så meget sikkerhed og ajourføring af software-pakker, plug-ins etc., som det er muligt. For 100% kan man i disse tider ikke gardere sig. Ikke en gang hvis man er Facebook eller Instagram. Men ikke at gøre noget, kan blive meget, meget dyrt og bøvlet.

 PS: alene fredag i sidste uge havde vores egen hjemmeside over 100 forsøgte ulovlige forsøg at komme ind i back-enden. Det er formentlig en robot, der forsøger sig med smart teknologi, hvor de gætter på adgangskoder ved brug af algoritmer og kunstig logik eller ved at have overvåget en eller flere medarbejdere via deres computer.

 

Kontakt os for nærmere information: mml@add-wise.dk